Kreemid > Segatud kreemid

 
 
 

Segatud kreemid

Tuntumad segatud kreemid on:

  • Crème bavaroise ehk bavaria kreem
  • Crème anglaise

Segatud kreemide valmistamisel valmistatakse kõigepealt munakollase - piimasegu, kus kuumutatakse  munakollaste ja suhkru segu ettevaatlikult kuumas piimas, seda pidevalt segades .

Segatud kreeme kuumutatakse otsesel kuumusel või ka väiksemaid koguseid vesivannil, kuni segu temperatuur jõuab +74 kraadini. Sellel temperatuuril on segu küllaltki tihe ning katab segamislusika selja.

Selleks et vähendada toiduhügieeni riske, hoitakse kreemi pärast tihenemist veel üks minut ~+79 kraadi juures. Kui segu temperatuur tõuseb üle +82 kraadi, siis munakollaste valgud küpsevad täielikult ning segu muutub helbeliseks.

NB! Mida madalamal kuumusel kuumutada ning mida aeglasemalt ja regulaarsemalt segada, seda kreemisem tulemus tuleb.

 

 
 

 

 

Home