Menüü toitainelise ja energeetilise väärtuse arvutamine ja kliendi vajadustega arvestamine

Õppekava: Majutamise ja toitlustamise erialade riiklik õppekava

Moodul:  Toiduvalmistamine suurköögis

Teema: Menüü toitainelise ja energeetilise väärtuse arvutamine ja kliendi vajadustega arvestamine.

Õpiobjekti maht: 0,1 õn

Õppe eesmärk: Õppija oskab arvutada inimesele ettenähtud energergia ja toitainelist vajadust nii ööpäevas, kui ka kindlateks söögikordadeks. Õppija oskab arvutada söödud toitude energia ja toitainete sisaldust. Õppija oskab võrrelda inimese söödud toitude energia ja toitainete sisaldust tema vajadustega. 

Õpiobjektis selgitatakse toiduainetes ja toitudes sisalduva toitainete ja energia sisalduste arvututamist. Samuti õpetatakse inimesele, olenevalt nende ööpäevasest energiavajadusest  erinevateks söögikordadeks vajaliku energia ja toitainete vajaduse arvutamist. Õpiobjektis on ära toodud on ka toitumist reguleerivad määrused ja Tervise Arengu Instituudi poolt välja töötatud ernevatele inimeste vanusegruppidele mõeldud toitumis ja toidusoovitused.

Õppija on pädev iseseisvalt arvutama toidu energeetilist ja toitainelist väärtust ja arvestama kliendi vajadustega.

Veebileht on loodud vabavaralise programmiga CMSimple.

Lehekülje koostaja: Küllike Varik
Koka kutseõpetaja
Tallinna Teeninduskoolis


 

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.