Munahüüve

Munahüübed  valmistatakse vahetult enne serveerimist.
Munadest ja piimast või veest valmistatakse segu, mis maitsestatakse soola ja valge pipraga. 1 muna kohta võib võtta kuni 1 dl piima. Munasegu valatakse võitatud vormi ja keedetakse vesivannil kuni hüübimiseni või küpsetatakse praeahjus 150–175 °C juures hüübimiseni.
Munahüübeid võib valmistada ka köögiviljade, seente, liha-,  kalatoodetega ja  juustuga. Sel juhul valatakse munasegu kihiti vormi asetatud tükeldatud toiduainetele ja raputatakse üle riivjuustuga. Munahüübes võib osa mune asendada nisujahuga (1 sl jahu 1 muna kohta).
Munahüübeid serveeritakse suupistena  või ka iseseisva roana hommikusöögiks

Video: Munahüübe valmistamine vesivannil. Allikas: http://www.youtube.com/watch?v=jaMHlH0VjIo