Õpiobjekti tutvustus > Restoranid

 
 
 
 
 
 
 
 

Restoranid

Igal restoranil on missioon ja äriidee.

Ettevõtte missioon iseloomustab selle tegutsemise peasuunda (ehk MIKS ettevõte on turul?) ja on aluseks äriidee sõnastamisele. Äriidee sõnastamisel lähtutakse kliendite vajadustest, soovidest ja ootustest. Seega kirjeldab äriidee, millistele kliendirühmadele (KELLELE) ettevõtte tooted ja teenused on suunatud, MIDA ettevõte pakub ja KUIDAS toimitakse ning tooteid ja teenuseid klientideni viiakse (vt joonis 1).

Restoranid on toitlustusettevõtted, mis pakuvad kvaliteetset tooodet ja teenindust, mugavat keskkonda ja sageli ka ajaviidet.

Restorani mõiste on väga lai. Restoranid võivad olla iseseisvad toitlustusettevõtted või asuda hotellides, laevadel, rongides, firmades (personalirestoranid) jne.

Iseseisvad ettevõtted võivad olla:

  • esindusrestoranid
  • lõunasöögirestoranid
  • konkreetsetele toodetele või köökidele spetsialiseerunud restoranid (pitsarestoranid, kalarestoranid, biifsteegirestoranid, küüslaugurestoranid, prantsuse, vahemere, itaalia, kreeka, vene jne köögile spetsialiseerunud jne)
  • ajaviiterestoranid
  • jne

Äriidee võib olla ka kombinatasioon eelnimetatutest jne.

Alammenüü

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Restoranid