Praetud portsjonilisi tooteid väikeloomalihadest võib praadida naturaalselt, aga neid võib eelnevalt ka paneerida.
Portsjontükid praetakse pliidil väheses rasvas või grillitakse.
Liha praadimise kuldreeglid on järgmsed:
Lihade maitsestamiseks kasutatakse soola, pipraid, paprikapulbrit, maitsesooli, tööstuslikke maitsesegusid.
Väikeloomalihast portsjontükke (eriti sealiha) praetakse täiesti valmis, ei tohi jätta liha seest tooreks.
Väikeloomadest valmistatakse järgmisi praetud portsjonilisi tooteid:
Portsjoniliste toodete valmistamiseks kasutatakse alljärgnevaid jaotustükke:

Joonis: sea välisfilee allikas:http://www.absolut-steirisch.at/produkte/frischfleisch/

Joonis: lamba ja sea sisefilee (autori foto)

Joonis: Kondiga lamba seljatükk ehk karree (autori foto)