Loomarümpade jaotustükid

iDevice ikoon

 

Hakkliha valmistamiseks sobivad erinevad loomarümpade jaotustükid.Kõige otstarbekam, ökonoomsem ona kasutada sidekoerikkamaid jaotustükke mis ei pehmene praadimisel. Samuti kasutatakse liha eeltöötlemisel saadud servasid ( äärelõikeid).Valmistades hakkliha saab loomarümba pehmed osad ära kasutada peaaegu täielikult. 


iDevice ikoon Searümba skeem ja jaotustükkide valik hakklihaks.
 
Searümba jaotus. S.Rekkor Kulinaaria 

Searümba jaotus:

  1. Seajalad
  2. Singitükk
  3. Tagumine praetükk
  4. Seljakarbonaad
  5. Seljatükk
  6. Pea
  7. Kõhuäär- sobib hakkliha valmistamiseks
  8. Ribitükk
  9. Abatükk- sobib hakkliha valmistamiseks
  10. Esikoot
  11. Kaelatükk- sobib hakkliha valmistamiseks

Hakkliha valmistamiseks kasutatakse eelkõige liha eeltöötlemisel saadud servi ( äärelõiked)

 

 
 
 

iDevice ikoon Veiserümba skeem ja jaotustükkide valik hakklihaks.
Veiserümba jaotus. S. Rekkor Kulinaaria

Veiserümba jaotustükid vastavalt joonisele:

  1. Jalad
  2. Kõhuäär- sobib hakkliha valmistamiseks
  3. Küljetükk- sobib hakkliha valmistamiseks
  4. Rinnatükk
  5. Abatükk
  6. Praetükk
  7. Külgmine praetükk
  8. Välimine ja sisemine praetükk (sisemine praetükk asub välimise praetüki all)
  9. Nimme-ja seljatükk
  10. Seljatüki esiosa 
  11. Kaelatükk- sobib hakkliha valmistamiseks
  12. Sabaluu
  13. Välisfilee 
  14. Sisefilee

Hakkliha valmistamisel kasutatakse kasutatakse eelkõige liha eeltöötlemisel saadus servad ( äärelõiked).