Probleemsete toiduainete kalkuleerimine.
 
Õppekava: Majutamise ja toitlustamise erialade riiklik õppekava 
Moodul:  Töökorraldus suurköögis ja töökorraldus restoraniköögis 
Teema: Probleemsete toiduainete kalkuleerimine 
Õpiobjekti maht: 0,1 õn 
Õppe eesmärk: Õppija oskab  koostada suurköögis või ka restoraniköögis kasutatavaid tehnoloogilisi ja kalkulatsioonikaarte. Veebilehel loodud õpiobjekt annab võimaluse vastav teema iseseisvalt omandada ja õpitut veebilehel jälle meelde tuletada. 
Õpiobjektis on ära selgitatud probleemsete toiduainete kalkuleerimise võimalused ja enamlevinimad vead nende toiduainete kalkuleerimisel: 
- muna ning munakollase ja munavalge kasutamine toidus
 - maitseürdid ja maitsetaimed ja teised tükikaubad
 - konservide kasutamine toidus 
 - vesi kalkulatsioonikaardi, millal peab kindlasti vee kirjutama kalkulatsioonikaardile 
  
Õppija oskab koostada tehnoloogilist kaarti ja kalkuleerida hinda probleemsete toiduainetele.  
Veebileht on loodud vabavaralise programmiga CMSimple. 
 
  
Lehekülje koostaja: Küllike Varik Koka kutseõpetaja Tallinna Teeninduskoolis 
  
   
  
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License. 
 
  
  
  
 |