Keedutainast tortide valmistamine
Kes ei teaks suussulavaid tuuletaskuid või suupistelauda kaunistavaid profitroole? Profitroolidest saab omakorda valmistada Crouqembouche’i ehk tuuletaskutordi. Keedutainast aga saab lisaks nendele kasutada veel teistegi asjade valmistamiseks. Alla Tenter on kokku pannud uue koolituse, mis kasutab baasina just keedutainast.
Teistest tainaliikidest erineb keedutainas selle poolest, et tainamassi kobestajaks on toote küpsetamisel tekkiv veeaur. Veeaur muudab toote seest õõnsaks ja seda omadust kasutataksegi koolitusel valmivate tortide loomisel. Pritstehnikas valmivad koolitusel kaks tordipõhja, mis täidetakse nii magusa kui soolase sisuga.
Pâte à choux ehk keedutaina looja on kokk Pantarelli, kes 1540-ndatel Catherine de Medici õukonnas lõi esimesed keedutainatooted. Pikka aega tunti tainast pâte à Pantanelli nime all.
Koolitust viib läbi kogemustega kondiiter ja koolitaja Alla Tenter. Iga osaleja valmistab kuuetunnise koolituse käigus nii soolase kui magusa keedutainatordi, mille saab kaasa võtta.