Ümarmudil misomarinaadis
Retsept: Ilona Säälik
- 6 sl heledat või tumedat miso-pastat
- 4 sl mirinit ehk magusat riisiveini
- 2 sl suhkrut
- 2 sl sake riisiviina (soovi korral)
- 10 ümarmudila fileed
Miso, mirin, suhkur ja sake segada omavahel. Fileetükid panna marinaadi ja lasta külmkapis vähemalt 30 minutit maitsestuda (soovitatavalt järgmise päevani). Grillpann kuumutada. Tõsta kalatükid marinaadist välja, lasta liigsel marinaadil ära nõrguda. Asetada kalatükid kuumale pannile, nahk allpool.
KAUNISTUSEKS
- 1 pikk kurk
- 4 tl riisiäädikat
- näpuotsaga suhkrut
Kurk lõigata köögiviljakoorija abil pikkadeks õhukesteks laastudeks. Riisiäädikas ja suhkur vispeldada omavahel, segada kurgilaastudega. Peale puistata seesamiseemneid.