Porgandi-kartulipuder
Dina Aarma, Pirje Pärimets. Retsept neljale.
- 500 g porgandeid
- 500 g kartuleid
- keetmiseks vett
- 1 köögivilja puljongikuubik
- 1 spl võid
- 100g viilutatud suitsupeekonit
Porgandid lõigata neljaks ja panna puljongikuubikuga maitsestatud keevasse vette, keeta 15 min. Lisada pooleks lõigatud kartul ja keeta kõik pehmeks. Keeduvedelik kurnata ja juurviljad tampida pudruks. Vastavalt soovitud konsistentsile lisada pudrule keeduvett. Lisada pehme või ja kloppida ühtlaseks.
Peekoniviiludelt lõigata kamar, soovi korral lõigata väiksemateks tükkideks. Laduda küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpsetada 220°C juures umbes 10 minutit. Krõbedaks küpsenud peekon tõsta majapidamispaberile nõrguma.
Puder serveerida krõbeda peekoniga iseseisva roana või pearoogade lisandina.