- Sündmus sündmus on möödas
Eesti Maitsed 👩🍳 2020
30. jaan. 2020 kell 10:00–15:30
- Toimumise aeg: 30. jaanuar 2020
- Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
- Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli õpilased ja töötajad.
- Võistluste eel- ja lõppvooru hindab žürii, kuhu kuuluvad peakokad ja kokad Tallinna restoranidest.
- Võistlus toimub kahes voorus – eelvoor kirjalikult ja lõppvoor praktiliselt.
Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja 20. jaanuariks 2020 korrektselt vormistatud kirjaliku töö võistlusjuhendi lisas olevas Exceli vormis.
- registreerimisleht (märkida nimi, õpperühm, juhendaja nimi)
- kaubatellimus (võistlusjuhendi lisas olevas Exceli vormis)
- menüü
- fotod einest
Võistlusülesanne
Eelroog: karask maitsevõiga. Kohustuslik tingimus – küpsetada karask pätsina leivavormis ja serveerida tervelt lõikelaual koos maitsevõiga (leivavormid antakse korraldajate poolt)
Pearoog: hakkliha-köögiviljašnitsel. Valmistada hakkšnitsel mille massist moodustavad ⅓ köögiviljad, juurde 2 lisandit (tera- või köögiviljast) ja soe koorekaste. Eine planeerida 4 portsjonile.
Toidukorvi on valitud toorained, mis lähtuvad Eesti traditsioonilisest köögist. Toitude valmistamiseks peab kasutama Eesti köögile iseloomulikke valmistamise tehnoloogiaid, kuid
toidud võib serveerida modernses vormis. Kasutada võib ainult toidukorvis lubatud tooraineid maksimaalselt ette antud koguses. Kirjalik töö esitada elektroonselt ühe failina oma erialaõpetajale, kes edastab selle hiljemalt 20.01.2020 kell 14.00 e-mailile: anne.mae@teeninduskool.ee Tähtajast hiljem esitatud tööd konkursile ei pääse.
- Eelvooru tulemused 23. jaanuar 2020
- Lõppvoor toimub 30. jaanuar 2020
Lõppvooru ülesanne: valmistada praktiliselt eelvoorus esitatud eine ning serveerida vastavalt ajakavale. Võistlusjärjekord loositakse ja võistluse algus on libiseva graafiku alusel.
Kõik toidud serveeritakse vastavalt loosinumbrile.
- EELROOG serveeritakse 2 tundi pärast võistluse algust
- PEAROOG 30 minutit pärast eelrooga
Toidud serveeritakse korraldaja antud nõudele, oma nõusid kasutada ei tohi. Karask serveeritakse puidust lõikelaual, pearoog taldrikutelt läbimõõduga 25 cm.
Žürii hindab lõppvoorus järgmist:
- Eesti köögi toiduvalmistamise tehnoloogiate järgimine
- loomingulisus
- roogade välimus ja serveering
- roogade maitse
- hügieeninõuete täitmine
- köögi töökorraldus
- tooraine ökonoomne kasutamine
- ajast kinnipidamist
Lõppvooru tulemuste põhjal autasustatakse kolme paremat osalejat diplomi ja kingitusega. Lõppvoorus osalenud ja häid tulemusi näidanud õpilastel on tulevikus võimalik esindada
kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel.
Lisa 1. Võistluse toidukorv/tellimisleht koos eelvooru töö põhjaga.