- Sündmus sündmus on möödas
Kokkade 👩🍳 seitsmevõistlus 2020
30. jaan. 2020 kell 10:00–15:30
- Toimumise aeg: 30. Jaanuar 2020
- Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
- Osavõtjad ja eesmärk: võistluse käigus demonstreerivad kokaõpilased ja kokandushuvilised erialaseid oskusi ning meeskonnatööd. Võistlusele on oodatud rühmade: KK18-PE1, KK18-
PE3, KK18-PV1, KK18-PV2, KK19-PE1, KK19-PE2, KK19-PE3, KK19-PV1, KK19-PV2, KK19-KE, KK19-KV võistkonnad. - Võistkond: 3 liiget
- Žüriisse kuuluvad peakokad ja oma eriala spetsialistid, lisaks annab hinnangu õpilasžürii. NB! Õpilasžüriisse on igal seitsmevõistlusel osaleval rühmal võimalik määrata oma esindaja. Rühm annab õpilasžürii liikme info (nimi, telefon, e-maili aadress) 24. jaanuariks 2020 teada meilile: anne.mae@teeninduskool.ee
- Võistlusele registreerumine toimub koos kaubatellimuse esitamisega vastavas vormis hiljemalt 20. jaanuar 2020, hiljemalt kell 14.00 e-mailile anne.mae@teeninduskool.ee (kindlasti lisada
võistkonna andmed registreerimislehele). - Seitsmevõistlus toimub võimlas vastavalt ajagraafikule (kahes vahetuses) – võistlusjärjekord loositakse võistluspäeva hommikul.
- Tellimisleht / toidukorv
Võistlusülesanne: valmistada etteantud toidukorvi alusel
- Köögivilja dipi taldrik (koosneb vähemalt kolmest köögiviljast à 50 g ja dipikastmest 100g)
- Pastaroog tomatikastmega 4 portsjonit (kasutada kolme erinevat köögivilja toorainete nimekirjast, mille tükelduskuju on riba või kuubik. Meeskonnad saavad loosiga teada köögiviljade tükelduskuju ja pastatoote, kas sarvekesed või penne makaronid).
- Talvine kompott toorvahu ja krõbeda lisandiga 4 portsjonit (toorained toorainete nimekirjas). Kompott on marjadest või puuviljadest valmistatud magustoit, mille komponente keedetakse kuumas siirupis või valatakse kuuma siirupiga üle ja jahutatakse. Talvise maitse annab ehtsate vürtside kasutamine maitsestamisel. Krõbe lisand valmib toorainete karamelliseerimisel.
- Võistlusetappides 1-6 võistleb üks võistlejatest (kordamööda, vastavalt loosinumbrile).
- Meeskonnaliikmeid võib ergutada, mitte aidata! Võistlejad võivad lõpetada eelmisi ülesandeid, kuid ei tohi teha ettevalmistusi järgmisteks etappideks.
- Viimases võistlusetapis serveerida valmistatud toidud ühiselt meeskonnatööna.
- Iga etapi lõpus hindab žürii etteantud ülesannet. Igal etapil on kindlaks määratud objektiivsed hindamiskriteeriumid. Lisaks hinnatakse noa käsitsemise oskust, tehnoloogia tundmist, sobivate töövõtete ja -vahendite kasutamist ning hügieeni.
- Eraldi hinnatakse üldist meeskonnatööd (professionaalne välimus ja suhtumine, kommunikatsioon ja töö koordineeritus meeskonnas, tooraine kasutamise säästlikkus)
ja valmistatud toitude välimust ning maitset.
Ülesanne | Aeg (min) | |
Ettevalmistus / kõik koos | Võistlejanumbrite loosimine võistkonnas. Töökoha Mise en Place | 20 |
Ülesanne nr 1 / võistleja nr 1 | Kompotiks vajalike toorainete ettevalmistamine ja kompoti valmistamine. | 7 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 2 / võistleja nr 2 | Noa käsitsemise oskus – Köögiviljade ja lihatoote eeltöötlemine ja tükeldamine vastavalt ülesandele (riba või kuubik tükelduskuju). | 7 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 3 / võistleja nr 3 | Krõbeda lisandi valmistamine ja kompoti lõppviimistlus | 7 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 4 / võistleja nr 1 | Pastakastme valmistamine. Pasta jaoks vesi keema | 7 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 5 / võistleja nr 2 | Pasta keetmine, dipi taldriku valmistamine, juustu ettevalmistamine | 10 |
Töökoha korrastamine | 2 | |
Ülesanne nr 6 / võistleja nr 3 | Toorvahu valmistamine | 7 |
Töökoha korrastamine ja ettevalmistus serveerimiseks | 2 | |
Ülesanne nr 7 / kõik koos |
|
10 |
Töökoha korrastamine | 3 | |
Aeg kokku |
90 |
Meeskonna töövahendid
- Plastkauss 5 tk
- Metallkauss 5 tk
- Lõikelaud pruun 1 tk
- Lõikelaud puit 1 tk
- Kastrul 1 l + kaas
- Pott 3 l + kaas 2tk
- Puulusikas 1 tk
- Kulp väike 1 tk
- Supilusikas 6 tk
- Teelusikas 2 tk
- Püramiidriiv 1 tk
- Pann 2 tk + 1 kaas
- Pannilabidas plast 2 tk
- Spiraalvispel 1 tk
- Metallsõel 2 tk
- Kondiitrikott 1tk
- GN ¼ -40 1tk