- Sündmus sündmus on möödas
Teko kelner 🍴 2020
30. jaan. 2020 kell 10:00–16:00
Tallinna Teeninduskooli teenindajate konkursi võistlusjuhend
- Aeg: 30. jaanuar 2020
- Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
- Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta Tallinna Teeninduskooli majutamise-toitlustamise valdkonna õpilased, kes on 2019/2020 õppeaastal kooli nimekirjas. Osavõtjad võistlevad korrektses restoraniteenindaja vormiriietuses ning peavad kinni isikliku hügieeni nõuetest (juhised leiab raamatust Teenindamise kunst, lk 25-26). Töövahenditest palume kaasa võtta korgitseri, märkmiku ja pastapliiatsi. Muu võistluseks vajalik on korraldajate poolt.
- Žüriisse kuuluvad valdkonna spetsialistid
- Võistluste läbiviimine: võistlus toimub Tallinna Teeninduskooli aatriumis ja B korpuse teisel korrusel.
- Võistluse algus kell 10.00 ja toimub jätkub vastavalt ajagraafikule
Teko Twist 2020 võistlusalad | |
Piduliku õhtusöögilalaua katmine | Laud kaetakse vastavalt etteantud menüüle 4-le külalisele kasutates ainult etteantud vahendeid. Laud on kandiline 90 × 90 cm. Aeg 30 minutit. |
Final mise en place | Võistlejad teevad viimased ettevalmistused külaliste vastuvõtuks. Aeg 10 minutit. |
Piduliku õhtusöögi teenindus | Piduliku õhtusöögi teeninduskäik
|
Võistlus on kohustuslik TO17-PE õpilastele.
Lisa 1. Flambeeritud banaanid
1 portsjon
- Banaan – 1 tk
- Pool sidrunit (kahvli otsas)
- Suhkur 4 tl
- Või 20 g
- Apelsinimahl 10 cl
- Apelsiniliköör – Cointreau 2 cl
- Brändi 2 cl
Valmistamine
- Koori banaan kasutades nuga ja kahvlit
- Poolita banaan horisontaalselt 2 tükiks
- Pane pannile suhkur ja lase karamelliseeruda.
- Kui suhkur hakkab karamelliseeruma, lisa või.
- Sega suhkur ja või kasutades kahvli otsas olevat poolikut sidrunit (annab hapet).
- Lisa apelsinimahl, sega.
- Lisa maitseks apelsinilikööri ja lase kastmel natukene pakseneda.
- Lisa banaanid
- Flambeeri banaanid brändiga.
- Serveeri banaanid taldrikule.
- Vajadusel keeda kastet kokku sobiva konsistentsini ja lisa banaanidile kaste.
Allikas: SERVICE The Masters Guide. lk 100 ja 135.
Tutvusta tegevust ja flambeerimise ajalugu