Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

  • Sündmus sündmus on möödas

Teko kelner 🍴 2020

30. jaan. 2020 kell 10:0016:00

Teko kelner 2020

Tallinna Teeninduskooli teenindajate konkursi võistlusjuhend 

  • Aeg: 30. jaanuar 2020
  • Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
  • Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta  Tallinna Teeninduskooli majutamise-toitlustamise valdkonna õpilased, kes on 2019/2020 õppeaastal kooli nimekirjas. Osavõtjad võistlevad korrektses restoraniteenindaja vormiriietuses ning peavad kinni isikliku hügieeni nõuetest (juhised leiab raamatust Teenindamise kunst, lk 25-26). Töövahenditest palume kaasa võtta korgitseri, märkmiku ja pastapliiatsi. Muu võistluseks vajalik on korraldajate poolt.
  • Žüriisse kuuluvad valdkonna spetsialistid
  • Võistluste läbiviimine: võistlus toimub Tallinna Teeninduskooli aatriumis ja B korpuse teisel korrusel.
  • Võistluse algus kell 10.00 ja toimub jätkub vastavalt ajagraafikule
Teko Twist 2020 võistlusalad
Piduliku õhtusöögilalaua katmine Laud kaetakse vastavalt etteantud menüüle 4-le külalisele kasutates ainult etteantud vahendeid. Laud on kandiline 90 × 90 cm. Aeg  30 minutit.
Final mise en place Võistlejad teevad viimased ettevalmistused külaliste vastuvõtuks. Aeg 10 minutit.
Piduliku õhtusöögi teenindus Piduliku õhtusöögi teeninduskäik

  • Vee serveerimine – valikus on gaseeritud ja gaseerimata pudelivesi
  • Leib / kukkel ja või serveerimine
  • Valge veini serveerimine – Võistleja valib etteantud veinidest 1 pdl valget veini – põhjendab valikut ja serveerib. Veinivalik selgub võistluspäeval.
  • Pearoa serveerimine. Vaagnateenindus – beebiforell, kartul, köögivili, kaste. Aeg 20 min koos oma töökoha ettevalmistamisega.
  • Juustukäigu serveerimine. Juustu serveerimine abilaualt (gueridon-teenindus – käru valmistab iga võistleja endale ise ette sel ajal, kui külalised söövad pearooga). Valikusse tuleb 3 – 4 juustu koos lisanditega – täpsustused hiljem. Koolis on olemas 2 komplekti juustunugasid. (võib ka ise kaasa võtta)
  • Desserdi serveerimine. Valmistada 3 portsionit flambeeritud banaane (1 terve banaan horisontaalselt pooleks, valmistada mõlemad pooled) vastavalt etteantud retseptile. Retsept lisa 1. Tutvustada tegevust töö käigus ja flambeerimise ajalugu. Aeg 20 min, koos oma töökoha ettevalmistamisega.
  • Kohvi valmistamine ja serveerimine. Võistleja valmistab vastavalt tellimusele käpamasinaga 3 kohvijooki ja serveerib need külalistele. Võistlejal on 1 katse 1 joogi kohta. Hinnatakse ka üldiseid kohvialaseid teadmisi.

Võistlus on kohustuslik TO17-PE õpilastele.

Lisa 1. Flambeeritud banaanid

1 portsjon

  • Banaan – 1 tk
  • Pool sidrunit (kahvli otsas)
  • Suhkur 4 tl
  • Või 20 g
  • Apelsinimahl 10 cl
  • Apelsiniliköör – Cointreau 2 cl
  • Brändi 2 cl

Valmistamine

  1. Koori banaan kasutades nuga ja kahvlit
  2. Poolita banaan horisontaalselt 2 tükiks
  3. Pane pannile suhkur ja lase karamelliseeruda.
  4. Kui suhkur hakkab karamelliseeruma, lisa või.
  5. Sega suhkur ja või kasutades kahvli otsas olevat poolikut sidrunit (annab hapet).
  6. Lisa apelsinimahl, sega.
  7. Lisa maitseks apelsinilikööri ja lase kastmel natukene pakseneda.
  8. Lisa banaanid
  9. Flambeeri banaanid brändiga.
  10. Serveeri banaanid taldrikule.
  11. Vajadusel keeda kastet kokku sobiva konsistentsini ja lisa banaanidile kaste.

Allikas: SERVICE The Masters Guide. lk 100 ja 135.

Tutvusta tegevust ja flambeerimise ajalugu

Detailid

Kuupäev:
30. jaan. 2020
Aeg:
10:00–16:00
Sündmus Category:
Sündmus Tags:
, ,
Koduleht:
https://www.teeninduskool.ee/?s=tekomv

Toimumiskoht

aatrium

Korraldaja

Kaimar Palm
View Korraldaja Website