Kuueteistkümnes Kuldne Kulp
9.02.2022 toimus Tekos juba 16. korda noorte peakokkade võistlus Kuldne Kulp. Kirjalikust eelvoorust pääses sel aastal lõppvõistlusele 6 võistlejat. Kuuest jäi koroonareha piide vahele kaks ja nii võtsid kolmanda korruse kokalaborites mõõtu neli noort kokka.
Võistlusülesannetest tuli esmalt lahendada tehniline ülesanne – terve lõhe fileerimine ja portsjoneerimine. Tehnilisele ülesandele järgnes piduliku õhtusöögi valmistamine – pearoog lõhest, kolmest lisandist ja kastmest ning dessert porgandikoogist, crème anglaise´st ja puuviljadest või marjadest lisandiga.
Võistlustel anti välja esikoht koos chef Martti diplomiga – selle pälvis esmakursuslane Aljona Koch. Lisaks anti eripreemia parima köögitöö ja kindlakäeliseima tehnoloogiate valdamise eest Jelizaveta Šalovale. Žürii sõnul sai tasavägises võistluses parima väljaselgitamiseks määravateks tööplaani koostamine ja jälgimine, põhitöövõtete valdamine ja köögihügieenist kinnipidamine.