Külalised Türgist
Möödunud nädalal oli Tallinna Teeninduskoolil au võõrustada külalisi Türgist. Ms. Özge Samancı, Özyeğin Ülikoolist, Istanbulist tutvustas kokaõpilastele Türgi toidukultuuri ja ajalugu. Dr. Samancı on mitmete raamatute autor, mis räägivad Ottoman-Türgi toidukultuurist ja selle mõjudest tänapäeva köögis. “Flavours of Istanbul” (Istanbul: 2007), “Turkish Cuisine” (Ankara: 2008) and “La Cuisine d’Istanbul au 19e siècle” (France: 2015).
Teine külaline, Mr. Aydın Demir, töötab nii Özyeğin University kui ka Le Cordon Bleu İstanbul instituudis, on Türgis tunnustatud peakokk. Ta on töötanud Ritz Carlton Hotel, Çırağan Kempinski Hotel ning Kanyon Konyalı restoranis, samuti presidendi köögis.
Aastal 2012, kutsuti Mr. Aydin Michelin kokkade ühenduse poolt Lyoni, Prantsusmaale, kus ta esitles Türgi toite 400 inimesele ning pälvis tiitli “Chef of the Year”, mille väljaandja on “Toques Blanches du Monde” (The White Cone of The World) organisatsioon Lyonis.
Ettevalmistused Türgi Saatkonna pidulikuks 6-käiguliseks õhtusöögiks algasid teisipäeval ja kolmapäeva õhtul võõrustasid KK23-KE õpilased, koos abilistega KK22-PE1 ja KK21-PE2 rühmadest, Kristi Tiido ja Natalja Kudinova abiga 80 külalist. Külalised olid kutsutud Türgi Saatkonna poolt tähistamaks Türgi ja Eesti diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva.
6-käiguline menüü oli koostatud Dr Özge ja peakokk Aydin poolt. Menüü aluseks oli klassikaline Ottoman palee köök 15.-18. sajandil.
Põldoad kreeka pähkli püreega
Tarator Soslu Taze İç Bakla
*
Artišokid roheliste mandlite, täidetud viinamarjalehed hapukirssidega, täidetud baklažaan
Çağlalı Bebek Enginar, Vişneli Yaprak Dolması, İmam Bayıldı
*
Juustu-lehttainapirukas röstitud paprika kastmega
Közlenmiş Kırmızı Biber Soslu Puf Böreği
*
Vaarika “Karsambaç” melonisorbeti ja värske mündiga
Taze Naneli Kavun Sorbe ve Ahududulu Karsambaç
*
Lambalihahautis kuivatatud puuviljadega granaatõunakastmes
Terkib-i Çeşidiyye
*
Safrani pilaff
Safranlı Pilav
*
Mannahalvaa piiniapähklite ja marjakastmega (berry coulis)
Orman Meyveleri Soslu Fıstıklı İrmik Helvası