Tekos tähistati suurejooneliselt Malta 60. iseseisvumispäeva
Eelmise nädala tähtsündmuseks oli meie koolis gala-õhtusöök 20. septembril, millega tähistati Malta 60. iseseisvuspäeva. Sel puhul võõrustas külalisi Malta suursaadik Eestis ja Soomes Dr Kenneth Vella.
Sündmuse ettevalmistamisesse kaasati ka Maltal tegutsev pika ajalooga pagariettevõtte Maypole esindajad. Nimelt on Maypole asutatud juba 1900. aastal ja on tänasel päeval selle valdkonna suurim tööandja Maltal.
Praegu kuulub ettevõte perekond Debono’le, kelle üks juhtidest James Debono ja peakokk Mark Briffa olid Tekos kohapeal ja juhendasid Malta toitude valmistamise töötubasid. Huvitava faktina saime teada, et J. Debono on õppinud pagariks.
Lisaks praktikale oli põnev kuulata Mark Briffa loengut Malta ajaloost, traditsioonidest ja köögikultuurist, dr Kenneth Vella rääkis aga õppimise ja õpetamise mõtestamisest muutuvas maailmas. Tõdesime, et lisaks erinevustele, on meil ka palju ühiseid väärtusi maailma mõtestamisel.
Mida siis gala-õhtusöögil pakuti, millega külalisi kostitati?
Nagu arvata võib, oli menüü Malta-hõnguline: suupisteks oli bigilla, mida serveeriti traditsioonilisel Malta saial, eelroaks kitsejuusturavioolid. Pearoaks serveeriti Malta traditsioonilist vorsti, mis oli peidetud sea küljelihast valmistatud liharulli, mida omakorda kattis krõbe kartulirosett.
Õhtusöögi lõpetuseks pakuti aga külalistele traditsioonilist maiust Maltese Trifle ja friteeritud aniisimaitselisest tainast ning datlimassiga täidetud suupisteid, imquarit’i ja ka traditsioonilist halvaad.
Õppijatele oli õhtusöögi ettevalmistamine väärtuslik kogemus, võimalus enese proovilepanekuks ja kindlasti ka meeleolukas mälestus kooliajast.
Iga õnnestumine nõuab aega ja hoolt. Suursündmuse ettevalmistused algasid koostöös Malta suursaadiku Dr Kenneth Vella juba eelmise aasta detsembris, Teko esindajateks kokavaldkonna juhtivõpetaja Anne Mäe ja Erasmuse projektijuht Astrid Maidla. Mida lähemale tähtpäev jõudis, seda suuremaks läks ka Teko toimkond.
Oma panuse õhtusöögi ettevalmistamisele ja kordaminekule andsid KK22-PE1 ja KK22-PE2 õppijad Diane Sarapuu-Kelderi, Riina Lahe, Kristi Tiido, Kaimar Palmi juhendamisel.
Konfreransjee rollis olid Martin Seppik ja Stefan Johanson, kes said suurepäraselt hakkama!
Tegelikult oli toetajaid ja kaasaaitajaid muidugi veelgi enam. Tänud kõigile koostöö ja ühise panuse eest. On põhjust uhkust tunda!
Meil oli suur au ja rõõm olla kaasloojateks Malta 60. iseseisvumispäeva gala-õhtusöögil.
Meediakajastused sündmusest:
https://www.youtube.com/watch?v=QfC3rWhIqIg
Pildigalerii sündmusest: