Prantsuse õhtusöök Tekos
4. detsembri õhtul täitus Teko aatrium prantsusepärase elegantsi, ahvatlevate aroomide ja šansoonide muusikaga. Peeti eriline Prantsuse õhtusöök, mille käigus valmistasid Teko õpilased peakokk Cyril Bosvieli juhendamisel kuuekäigulise menüü.
Chef Cyrili saabumine Lyonist ning meie tee prantsuse köögi õhtusöögini, ei olnud juhus – see lugu algab meie vilistlase, Jelizaveta Šalova, õpingutest ja pühendumusest. Jelizaveta lõpetas 2022. aastal Tallinna Teeninduskooli koka erialal ning saavutas õpingute ajal kaks silmapaistvat esikohta: „Noor Meister 2022” ja „Noorkokk 2022”. Viimase võistluse auhinnaks oli kolmekuuline õpe Lyoni kõrgema taseme kokakoolis Institut Life (endise nimega Institut Paul Bocuse), mille oli välja pannud Prantsuse suursaatkond Eestis.
Pärast õpinguid ja praktikat Prantsusmaal, pakuti Jelizavetale võimalust jääda tööle kooli restorani L’institud. Jelizaveta töötas 2023–2025 pastry chefina ja just selles kooli restoranis kohtusidki Jelizaveta, peakokk Cyril ning sous chef Vincent. Samal ajal külastasid Institud Life’i ja restorani L’institud’i ka meie kooli õpetajad Erasmus-õpirändel Lyonis ning nende muljetavaldav kogemus pani aluse esimesele koostööle: 2024. õppeaastal said neli Teko kokaõpilast praktikakoha Lyonis.
Koostöö jätkus ja lõpuks sündis idee, mis tõi Cyrili Eestisse — pidulik Prantsuse õhtusöök Tekos, kus Jelizaveta tegutses pastry chefi rollis ning Vincent Vogler oli peakoka abina sous chef.
Õhtusöögil osales kokku 97 külalist, nende seas ka Prantsuse Suursaatkonna delegatsioon eesotsas pr Valérie Luebken.















