Röstitud ahvenafileed ja koorene aedviljaleem
Retsept: Eero Olavi Kippa
- 6 nahata ahvenafileed
- 150 g lillkapsast
- 3 keskmist kartulit
- 1 porgand
- rohelisi ube
- 50 g võid
- 6 dl aedviljaleent
- tilli, lehtpeterselli
- soola, pipart
Aedviljad keeta / küpsetada eelnevalt valmis, enne serveerimist kuumutada kiirelt võis. Kalafileed maitsestada soola ja pipraga ning röstida kuumal pannil.
AEDVILJALEEM
- ½ porgandit
- ½ pastinaaki
- 50 g porrulauku (valge osa)
- 50 g lillkapsast
- 1 spl võid
- 3 tera maitsepipart
- 1 loorberileht
- 4 dl kalapuljongit
- 4 dl vahukoort
- soola, pipart
Aedviljad tükeldada ja kuumutada paar minutit võis. Lisada juurde maitsepipar, loorber ja kallata peale puljong, keeta pehmeks. Lisada juurde koor ja keeta tasasel tulel 5 minutit, leem maitsetada ja kurnata, soovi korral püreestada.
SERVEERIMISEKS
Aedviljad tõsta taldrikule, valada üle koorese aedviljaleemega ja viimasena asetada peale ahvenafileed. Kaunistada.