Röstitud ahvenafileed ja koorene aedviljaleem

Retsept: Eero Olavi Kippa

  • 6 nahata ahvenafileed
  • 150 g lillkapsast
  • 3 keskmist kartulit
  • 1 porgand
  • rohelisi ube
  • 50 g võid
  • 6 dl aedviljaleent
  • tilli, lehtpeterselli
  • soola, pipart

Aedviljad keeta / küpsetada eelnevalt valmis, enne serveerimist kuumutada kiirelt võis. Kalafileed maitsestada soola ja pipraga ning röstida kuumal pannil.

AEDVILJALEEM

  • ½ porgandit
  • ½ pastinaaki
  • 50 g porrulauku (valge osa)
  • 50 g lillkapsast
  • 1 spl võid
  • 3 tera maitsepipart
  • 1 loorberileht
  • 4 dl kalapuljongit
  • 4 dl vahukoort
  • soola, pipart

Aedviljad tükeldada ja kuumutada paar minutit võis. Lisada juurde maitsepipar, loorber ja kallata peale puljong, keeta pehmeks. Lisada juurde koor ja keeta tasasel tulel 5 minutit, leem maitsetada ja kurnata, soovi korral püreestada.

SERVEERIMISEKS

Aedviljad tõsta taldrikule, valada üle koorese aedviljaleemega ja viimasena asetada peale ahvenafileed. Kaunistada.