Erasmus+ga Prantsusmaal
Tallinna Teeninduskooli kokaõpetajad Kristi Tiido ja Pirje Pärimets viibisid 13.-19. mail 2019 Erasmus+ õpirände raames Prantsusmaal La Roche sur Yon Nantes´s. Õpireisi eesmärgiks oli külastada WorldSkills eksperti Arnaud Acher´i tema kodukoolis Lycée Edouard Branly, tutvuda sealse kokaõppe korralduse, võimaluste ja õpikeskkonnaga. Lisaks tutvuda Prantsuse toidukultuuri ja toiduteekonnaga käies kohalikel toiduturgudel ning parendada õpetajate inglise ja prantsuse keele oskust.
Lycée Edouard Branly´s õpib 800 õpilast, kellest 300 on valinud toitlustusvaldkonna, õppida saab kokaks või kelneriks või omandada mõlema eriala kompetentsid samal ajal. Koolis on tsükliõpe, seitse nädalat möödub koolis ja kaks järgnevat on vaba. Suvevaheaeg on Pranstusmaale omaselt juulis-augustis. Koolipäevad on pikad, algavad kell 8.00 ning kestavad 18.00/20.00, vahele mahub kahetunnine lõuna 12.00-14.00. Suur osakaal on õppeprogrammis praktiliste oskuste omandamisel ja praktikal.
Talensac´i turg Nantes turuhoone ehitatud aastal 1937. Müügil on värsked kalad ja mereannid, köögiviljad, salatid, puuviljad, lilled, leivad, küpsetised jm pagaritooted. Loomulikult on müügil liha ja lihatooted, piimatooted ja juustud ning leidub ka muud kaupa.