Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teko kokkade konkurss 👨‍🍳 KULDNE KULP 2021

28. jaan. 2021 kell 10:00‚Äď16:00

kuldne kulp 2021
  • Toimumise¬†aeg:¬†28.01.2021¬†
  • Korraldaja:¬†Tallinna¬†Teeninduskooli¬†toitlustuse¬†valdkond¬†
  • Osav√Ķtjad:¬†v√Ķistlusest¬†v√Ķivad¬†osa¬†v√Ķtta¬†k√Ķik¬†Tallinna¬†Teeninduskooli¬†koka√Ķpilased.¬†
  • ŇĹ√ľrii:¬†v√Ķistluste eel- ja l√Ķppvooru hindab Ňĺ√ľrii. ŇĹ√ľriisse kuuluvad kutse√Ķpetajad ja kokad erinevatest restoranidest.¬†
  • V√Ķistluste¬†tingimused¬†ja¬†l√§biviimine:¬†v√Ķistlused¬†viiakse¬†l√§bi¬†kahes¬†voorus¬†‚Ästeelvoor¬†ja¬†l√Ķppvoor.¬†
  • V√Ķistluse¬†teema: PIDULIK L√ēUNAS√Ė√ĖK¬†¬†

Eelvoor toimub¬†kirjalikult. Eelvoorus osalemiseks esitab v√Ķistleja 18. jaanuariks 2021 korrektselt vormistatud ja eriala√Ķpetaja¬†poolt¬†heaks¬†kiidetud¬†aruande,¬†mis¬†on¬†ette¬†antud¬†Exceli¬†formaadis¬†ja¬†kuhu¬†kuuluvad:¬†

  • tiitelleht¬†koos¬†fotodega¬†pearoast¬†ja¬†desserdist¬†
  • pearoa¬†retsept¬†koos¬†valmistamise¬†√Ķpetusega¬†
  • desserdi¬†retsept¬†koos¬†valmistamise¬†√Ķpetusega¬†
  • kaubatellimus¬†(toidukorvis¬†toodud¬†ridu¬†mitte¬†kustutada)¬†
  • t√∂√∂plaan¬†¬†

Aruanne¬†esitada¬†elektroonselt¬†√ľhe¬†failina¬†hiljemalt¬†18.01.2021 (kell¬†17.00) toitlustuse valdkonna juhtiv√Ķpetajale meiliaadressil: anne.mae@teeninduskool.ee.¬†Faili nimi peab sisaldama v√Ķistleja enda nime (n√§it.¬†Kulp¬†2021_perekonnanimi.eesnimi.r√ľhm) . T√§htajast¬†hiljem¬†esitatud¬†t√∂√∂d¬†v√Ķistlusele¬†ei¬†p√§√§se.¬†

Eelvooru¬†√ľlesanne:¬†Koostada¬†pidulik¬†l√Ķunas√∂√∂k,¬†mis¬†koosneb¬†pearoast¬†ja¬†desserdist.¬†Kasutada¬†v√Ķib¬†ainult¬†toidukorvis¬†lubatud¬†tooraineid¬†tellimislehel¬†m√§rgitud¬†koguses.¬†¬†NB!¬†Cr√®me¬†anglaise¬†tooraineid¬†tellimislehele¬†ei lisata, need¬†tellitakse¬†tehnilise¬†√ľlesande¬†jaoks¬†korraldajate¬†poolt.¬†

  • Pearoog¬†–¬†p√Ķhitooraineks¬†on¬†seasisefilee.¬†Pearoog¬†peab¬†sisaldama¬†kastet¬†ja¬†v√§hemalt¬†3¬†lisandit.¬†Pearoa portsjon kaalub 200-250 g, dessert 100-150 g.¬†
  • Dessert ‚Äďkohustuslikud komponendid: k√ľpsetis toortatrajahuga, Cr√®me¬†anglaise ja v√§hemalt √ľks lisand¬†puuviljadest¬†v√Ķi¬†marjadest.¬†
  • Pearooga¬†ja¬†desserti¬†valmistada¬†4¬†portsjonit.¬†
  • Eelvooru¬†t√∂id¬†hindab¬†kooliŇĺ√ľrii,¬†edasip√§√§sejad¬†tehakse¬†teatavaks¬†20.¬†jaanuaril¬†2021.¬†

Eelvoorus hinnatakse järgmist: 

  • loomingulisust¬†(roogade¬†komponeerimist¬†ja¬†visuaalset¬†v√§ljapanekut)¬†
  • kohustusliku¬†tooraine¬†kasutamist¬†ja¬†tellimislehe¬†vastavust¬†retseptidele¬†
  • roogade¬†tehnoloogilist¬†kirjeldust¬†
  • roogade¬†omavahelist¬†sobivust¬†men√ľ√ľs
  • kirjaliku¬†t√∂√∂¬†vormistuse¬†vastavust¬†etteantud¬†n√Ķuetele¬†

L√Ķppvoor¬†toimub¬†28.¬†jaanuaril¬†2021.¬†

L√Ķppvooru¬†√ľlesanne¬†

  1. Tehniline¬†√ľlesanne: Valmistada 4 portsjonit Cr√®me anglaise klassikalise tehnoloogia j√§rgi. Kaste esitleda k√∂√∂gikohtunikele ja¬†serveerida¬†hiljem¬†magustoidu¬†lisandiks.
    Crème anglaise retsept: 

    • 4¬†munakollast¬†(~90¬†grammi)¬†
    • 80¬†g¬†suhkrut¬†
    • 0,5-1¬†tl¬†vanillipastat¬†
    • 200¬†ml¬†piima¬†
    • 200¬†ml¬†vahukoort¬†

    Tehnilise¬†√ľlesande¬†sooritavad¬†k√Ķik¬†v√Ķistlejad¬†koos¬†poole¬†tunni¬†jooksul. V√Ķistlema asumise j√§rjekord loositakse ja v√Ķistlema asumine toimub ajagraafiku¬†alusel.¬†

  2. Valmistada¬†4¬†portsjonit¬†pearooga¬†ja¬†desserti,¬†millest¬†√ľks¬†pannakse¬†v√§lja¬†esitluslauale¬†ja¬†teised¬†viiakse¬†Ňĺ√ľriile¬†degusteerimiseks. K√Ķik¬†toidud¬†serveeritakse¬†vastavalt¬†loosinumbrile.¬†
  • Pearoogserveeritakse¬†2,5¬†tundi¬†p√§rast¬†v√Ķistluste¬†algust¬†
  • Dessertserveeritakse 3¬†tundi¬†p√§rast¬†v√Ķistluste¬†algust.¬†¬†¬†

Toidud¬†serveeritakse¬†korraldaja¬†poolt¬†etteantud¬†n√Ķudele,¬†enda¬†n√Ķusid¬†v√Ķistlusele¬†kaasa¬†v√Ķtta¬†pole¬†lubatud.¬†Taldrikud serveerimiseks on valged,¬†pearoal¬†√ľmmargune¬†taldrik,¬†l√§bim√Ķ√Ķduga 32 cm, desserdil kandiline taldrik, m√Ķ√Ķtudega¬†26,5×16 cm.¬†

V√Ķistlejatel¬†on¬†kaasas¬†oma¬†noad¬†ja¬†lubatud¬†on¬†kaasa¬†v√Ķtta¬†v√§ikevahendeid¬†(kaal,¬†taimer,¬†termomeeter).¬†Elektrilistest¬†vahenditest¬†on¬†lubatud¬†kaasa¬†v√Ķtta:¬†k√§simikser,¬†saumikser,¬†kutter.¬†

V√Ķistluse¬†ajal¬†on¬†v√Ķistlejal¬†kasutada¬†√ľks¬†ahi¬†(vastavalt¬†loosinumbrile).¬†M√Ķlemas¬†k√∂√∂gis¬†on¬†√ľks¬†Sous Vide masin temperatuuriga 60 ‚ĄÉ (kasutada¬†saab¬†seda¬†max 8¬†v√Ķistlejat).¬†

ŇĹ√ľrii¬†hindab¬†l√Ķppvoorus¬†j√§rgmist:¬†

  • t√∂√∂korraldust¬†k√∂√∂gis¬†ja¬†t√∂√∂plaani¬†kasutamist¬†
  • h√ľgieenin√Ķuete¬†t√§itmist¬†
  • toiduvalmistamise¬†tehnoloogiatest¬†kinnipidamist¬†
  • tooraine¬†√∂konoomset¬†kasutamist¬†
  • kohustusliku¬†tooraine¬†kasutamist¬†
  • Cr√®me¬†anglaise¬†valmistamist¬†ja¬†tehnilise¬†√ľlesande¬†tulemust¬†¬†
  • roogade¬†serveerimist¬†ja¬†v√§limust¬†
  • loomingulisust¬†(roogade¬†komponeerimist¬†ja¬†visuaalset¬†v√§ljapanekut)¬†
  • roogade¬†maitset¬†ja¬†roogade¬†omavahelist¬†sobivust¬†men√ľ√ľs¬†

Registreerunud saavad täpsustava hindamisjuhendi meili teel. 

Autasustamine:¬†L√Ķppvooru¬†tulemuste¬†p√Ķhjal¬†autasustatakse¬†kolme¬†paremat¬†osalejat.¬†ŇĹ√ľriil¬†on¬†√Ķigus¬†v√§lja¬†anda¬†eripreemiaid.¬†L√Ķppvoorus¬†osalenud¬†ja¬†h√§id¬†tulemusi¬†n√§idanud¬†√Ķpilastel¬†on¬†edaspidi¬†v√Ķimalik¬†esindada¬†kooli¬†nii¬†vabariiklikel¬†kui¬†rahvusvahelistel¬†v√Ķistlustel.¬†

Lisad 

Lisa 1. Kuldne kulp 2021 eelvooru kirjalik töö toidukorvi tellimisleht (Exceli formaadis)

V√Ķistlust toetavad:

Details

Date:
28. jaan. 2021
Time:
10:00‚Äď16:00
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Venue

3. korruse köögid
Majaka 2
Tallinn, 11412 Eesti